Om TrueNas
Om teknikenTrueNAS - Tekniken som kan användas

TrueNAS erbjuder en mängd robusta backupfunktioner för att säkerställa datasäkerhet och återställningsmöjligheter. Här är några av de framträdande funktionerna:

 1. Snapshotting med ZFS: TrueNAS utnyttjar ZFS-filsystemet, vilket möjliggör kraftfulla snapshots för att återställa data till tidigare tillstånd.
 2. Replication: TrueNAS stödjer replikering för att skapa och skicka kopior av data till andra TrueNAS-enheter över nätverket.
 3. Cloud Integration: Molnintegration möjliggör säkerhetskopiering av data till molnet för katastrofåterställning och extra redundans.
 4. Snapshot Replication: Replicera snapshots till andra TrueNAS-system för ökad tillgänglighet och redundans.
 5. Komprimering och Deduplicering: TrueNAS stödjer komprimering och deduplicering för att optimera lagringsutrymme.
 6. Schema-based Snapshots: Använd scheman för att automatiskt skapa och hantera snapshots över tid.
 7. Webbgränssnitt och Övervakning: Användarvänligt gränssnitt för att konfigurera och övervaka backupjobb och återställningsprocesser.

TrueNAS är en flexibel lagringsplattform som erbjuder stöd för olika typer av hårddiskar och lagringsenheter. Här är några allmänna riktlinjer:

 1. SATA och SAS HDD/SSD/NVME: TrueNAS stödjer SATA/SAS-hårddiskar och SSD/NVME-enheter (flash).
 2. ZFS-kompatibilitet: Det är viktigt att välja hårddiskar med ECC (Error-Correcting Code) -minne för att säkerställa dataintegritet eftersom TrueNAS bygger på ZFS-filsystemet.
 3. Hårddiskstorlek och typ: TrueNAS kan använda alla storlekar på hårddiskar eller flash-enheter och stöder både 2,5-tums och 3,5-tums enheter.
 4. Certifierade enheter: TrueNAS rekommenderar att använda enheter som är certifierade och testade av iXsystems för kompatibilitet och prestanda.


TrueNAS Fördelar med VMware, KVM och andra Hypervisors